Umeå Studentkår
Umeå Studentkår

Rekryteringar

brooke-cagle-609880-unsplash.jpg

Studentombud sökes

Umeå studentkår organiserar studenter från humanistisk, samhällsvetenskaplig fakultet och lärarutbildning vid Umeå universitet. Organisationen har 7 kårsektioner, 27 kårföreningar och har c:a 5000 medlemmar.

Umeå studentkår bevakar och påverkar utbildningarna på Umeå universitet för att de ska bibehålla en hög kvalité. Organisationen arbetar för att medlemmarna ska ha inflytande över sina studier och sin studiesituation. Umeå studentkår stöttar även medlemmar i frågor om ekonomi, arbetsmiljö och psykosocial trygghet.

Umeå studentkår tillsammans med en av sina kårsektioner söker nu studentombud inom följande område:

·       Studentombud vid Humanistiska sektionen

Som studentombud är din huvudsakliga uppgift att tillsammans med övriga studentombud stödja studenter som vänder sig med problem eller frågor rörande sin utbildning eller studiesituation.

Studentombuden agerar också som studentföreträdare för sina respektive ansvarsområden. Uppdraget som studentombud är ett förtroendeuppdrag under perioden 15 augusti 2019 – 30 juni 2020.

Är du en lösningsinriktad person med intresse för utbildningsfrågor? Tveka inte att söka! Har du dessutom ytterligare frågor om uppdragets innehåll, kontakta i så fall kanslichef Stefan Brattlöf, stefan@umeastudentkar.se.

Arvodesnivån är på 16 994kr brutto. Rättighet till 30 dagars ledighet ingår samt prisreducerat IKSU-kort. Om du blir vald så går du parallellt med din företrädare i juni för att sedan ha juli ledigt.

Sista ansökningsdag är den 31 juli 2019. Intervjuer kommer att ske i augusti.
Personligt brev och CV skickas via projekt.studentumea.se

Du kan läsa om uppdragets innehåll på sidan 11 i detta dokument: Uppdragsbeskrivning