Intresseföreningar

Umeå studentkår har inrättat intresseföreningar som syftar till att samla medlemmar kring intresseområden över program- och kursgränser och att bredda studentlivet inom Umeå studentkår. Om inrättande av nya intresseföreningar beslutar Umeå studentkårs styrelse efter särskild ansökan.

Umeå studentkår vill gärna se flera intresseföreningar och kåren centralt hjälper till om du är intresserad av att starta upp en intresseförening. Vi kan tex hjälpa dig nå ut i olika kanaler för att samla fler intresserade och vi är ert bollplank kring vad som behöver ingå i ansökan till kårstyrelsen om att fungera som en intresseförening inom Umeå studentkår. Intresseföreningar under Umeå studentkår erhåller 2500 kr i föreningsbidrag per termin för att använda till sin föreningsverksamhet.

Nyfiken på att starta upp en intresseförening? Umeå studentkårs organisationsutvecklare Ella Forsman kan hjälpa er komma igång. Kontakt: ella.forsman@umeastudentkar.se

Snart kommer det även finnas en FAQ om vad det innebär att bilda en intresseförening, innan den ligger upp får ni gärna höra av er till Ella med era frågor!

Akademiska Schacksällskapet Umeå

Akademiska Schacksällskapet Umeå, vid Umeå universitet erbjuder Schack i alla former. För elit, motionspelare och nybörjare.

Vi är en del av Umeå studentkår och vill föra samman studenter och andra intresserade för schack.

 

Vi håller till ovanför Umeå universitets bibliotek i UB 339, tisdagar och torsdagar kl 18-22. Vi är ca 25 schackspelare, allt från studenter till elitnivå. Vi har en tränare som tränar oss på tisdagar. På torsdagar har vi klubbkvällar med spel, långpartier, snabbschack, blixt, till handikappschack. Alla är hjärtligt välkomna!

Kontakta föreningen på: akademiskaschacksallskapetumea@gmail.com

Läs mer om föreningen på Instagram

Umeå Theatre Company

The very best of English-language theatre — brought to you at the beautiful University of Umeå, Sweden!

Umeå Theatre Company is an international theatre company founded in 2018 by some enthusiastic students! Since then, we have expanded and contain over a hundred enthusiastic members and have reached out to the whole community of Umeå. We consist of local Swedes, international and Swedish students and pride ourselves on welcoming anyone who has an interest in theatre. If you want to help us produce amazing plays, interactive performances, improvisational or experimental theatre, or have a new idea, join us! We are happy to have you.

Läs mer på föreningens Facebook-sida

Feministiska Juriststudenter Umeå

Feministiska Juriststudenter Umeå är en ideell och partipolitiskt obunden förening på Umeå Universitet. Vi arbetar för mer genusvetenskapliga och feministiska perspektiv på juristprogrammet och inom juristverksamheten.

FemJur Umeå arrangerar bland annat föreläsningar, EPPs, filmkvällar och andra sorters samarbeten med feministiskt inslag. Vi har även en löpande dialog med vår juridiska institution där vi undersöker hur juristutbildningen ser ut. Vi verkar alltid för våra medlemmars bästa och gör återkommande utredningar hur studenter på juristprogrammet ser på utbildningen

Läs mer på föreningens hemsida

Studenternas Intresseförening för Psykedelisk Vetenskap i Umeå

Föreningens ändamål är att förmedla genomförda studier och framtida forskning inom det psykedeliska fältet. Genom att främja vetenskapen hoppas vi skapa en medvetenhet kring möjligheter, risker och tillämpningar inom fältet. Vi anser att det är viktigt att lära känna andra personer med samma intresse för att skapa sig ett sammanhang som kan vara av värde både under studietiden och efter avslutade studier. Därför lägger vi vikt vid att sammanföra olika individer från olika discipliner med olika bakgrunder.

Umeå Outpeak

Umeå Outpeak är en friluftsförening som riktar sig mot att skapa ett sammanhang för friluftsintresserade studenter att träffas och ha roligt tillsammans! Vi träffas varannan helg och har aktiviteter inom områdena vandring, eldning, paddling och längdskidåkning. I och med att föreningen är medlemsdriven så är alla medlemmar indelade i tre olika utskott där varje utskott planerar ungefär var tredje event. På så sätt är alla med och hjälper till att skapa föreningen. Vi siktar på att ha event varannan helg.

Läs mer på föreningens Facebook-sida och Instagram